Fittlesz mozgásközpont

TRX TRAINING

A TRX a funkcionális edzés egyik alapeszköze, nem más, mint egy felfüggesztett heveder.

A TRX egy mozaik szó, jelentése teljes testtel végzett ellenállásos edzés, amely a gyakorlatok százainak elvégzését teszi lehetővé.

Használatával erőt, állóképességet, koordinációt, hajlékonyságot, stabilitást tudjuk fejleszteni.  A TRX a testünk szinte minden izomcsoportját „megdolgoztatja”, de fő fókuszában az úgynevezett „core” izmok fejlesztése áll. Ezek az izomcsoportok jelentik a testünk azon tartó izmait, amelyek a helyes testtartásért és a gerinc egészségéért, stabilitásáért felelnek.

Alkalmazható bármilyen fittségi szinten, és bármilyen fittségi célhoz. Ellenállásként a saját testsúlyt használja, az intenzitást a test talajjal bezárt szöge illetve a stabilitás adja.

Egy nagyon fontos előnye, hogy nem terheli túl az ízületeidet az edzések alatt, mivel saját testsúlyoddal dolgozol, és folyamatosan változtathatsz a gyakorlat erősségén, mozdulataid helyességén, így elkerülhető az ízületeid akaratlan túlfeszítése vagy terhelése.

Akár a zsírégetés, akár az állóképességed vagy az erőd növelése a cél, kiválóan tudod alkalmazni ezek elérésében a TRX-et. A hiedelmekkel ellentétben a fogyáshoz nem csak kardiómozgásra van szükség, hanem erősítő edzésekre is, így érdemes ezt is beiktatni az edzéstervedbe. Heti két edzés már felpörgeti az anyagcserédet, valamint sokkal változatosabbá teszi a megszokott edzésedet.

fürdős gergő